Призначення та особливості кабелю ВВГ

Досить часто для проводки у квартирі використовують кілька видів кабелів. Це пов’язано з тим, що не завжди потрібно купувати товстий кабель з потужними характеристиками. Наприклад, для під’єднання освітлення або приладдя потужністю до 1 кВт можна використати недорогий та надійний кабель з позначкою ВВГ. Знайти його можна тут https://cable-ok.com.ua/vvg/.

Особливості кабелю ВВГ

Перше, на що ви напевне звернете увагу — його форма. Вона може бути пласкою, круглою або трикутною, може бути одно або багатожильним. Така форма значно полегшую монтаж, не завдає клопотів під час оздоблення стін. Але головна перевага — поєднання ціни так якості.

  1. Якщо ви обрали якісний ВВГ кабель від відомого виробника, то маєте знати: на нього надають гарантію 5 років з моменту під’єднання. Але за фактом кабель може служити 30 років без необхідності заміни.
  2. За ціною він дешевше аналогів. Тому допомагає саме на різниці у ціні, а не на якості та надійності.

Саме тому кабель ВВГ найчастіше використовують у багатоповерхових та приватних будинках, на промислових підприємствах, де потужність вхідного току складає до 380 В. Підходить для використання у приміщеннях з будь-якою вологістю, навіть підвищенню.

Що означає маркування ВВГ

Будь-яке маркування фахівці з електрики читають як відкриту книгу. Але звичайному покупцеві часто не зрозумілі позначки виробника. Абревіатура ВВГ розшифровується дуже просто:

  • перша В — вказує на матеріал виготовлення внутрішнього шару ізоляції, уданому випадку це вініл (ПВХ);
  • друга В — на матеріал виготовлення зовнішньої оболонки, який також виробляють з вінілу;
  • Г — означає голий, тобто відсутній додатковий захист, завдяки чому кабель стає гнучкішим, придатним для прокладки у місцях зі складною геометричною формою.

Зверніть увагу: якщо на початку стоїть літера А, то це означає, що жила виготовлена за алюмінію. Використання такого кабелю для заміни проводки не дозволяється. На види з мідної жилою жодних додаткових літер не друкують.

Як можна економити на купівлі кабелю ВВГ?

Сертифікована якісна кабельна продукція за доступною ціною представлена в інтернет-магазині Kabel-Ok. Тут просто знайти кабель ВВГ будь-якої конфігурації та з різними перетинами. Підібрати той, що найкраще підійде, розрахувати потрібний метраж допоможуть консультанти за телефоном. Також від них можна дізнатись, як отримати додаткову знижку, терміни доставки.