Облаштування кухні: проблеми та вирішення

Серце будинку

Кухня – одна з основних кімнат у будинку. Уся сім’я збирається тут смачно підкріпитися та поспілкуватися. Для жінок це місце стає полетом кулінарних фантазій. Саме тому так важливо поєднати в цій кімнаті функціональність, естетичність та комфорт, правильно організувати простір. Іноді одночасно врахувати ці моменти складно: місця мало, ніде розставити гарнітур і техніку. То не вдається ідеально підібрати інтер’єр, щоб кожна деталь гармонійно вписувалася.

Важливість у дрібницях

Існує кілька хитрощів, які допоможуть створити затишну атмосферу без втрат простору.

Виграшна кольорова гама. Слід використовувати нейтральні бежевий, білий, сірий, коричневий, пісочний кольори. Для додання жвавості можна додати яскраві деталі: світильники, килимки, вази.
Правильно підібрані меблі заощадять метри. Краще забути про масивний дерев’яний гарнітур і віддати перевагу склу, пластику із дзеркальними металевими вставками.
Розставляння техніки та меблів є визначальним фактором в організації простору. Оптимальним рішенням стане використання ящиків, закритих та відкритих стелажів, осередків, схованок. Чим більше приховано від очей – тим краще.
Вбудована техніка – чудовий варіант для малогабаритної кухні. Її плюсом є можливість вмонтувати як у стіну, так і в меблі. Невелику апаратуру, таку як мікрохвильова піч, можна закріпити на кронштейнах. Рейлінги (хромовані трубки з гачками) стануть слушним варіантом для зберігання кухонного начиння.
Облаштування у приватному будинку

Де-де, а у своєму будинку можна щосили проявити творчість. Як правило, кімнати в індивідуальному житлі просторі, що дозволяє легко зайнятися розстановкою.

Організувати робоче місце поряд із вікном. Такий підхід подарує не лише багато світла. Це позбавить необхідності захаращувати кімнату витяжкою і надасть естетичності, особливо, якщо вікно – панорамне. Якщо обставини дозволяють, то спочатку визначити розстановку меблів, а вже потім – комунікації.
Свобода у плануванні. Дуже модно зараз створювати прохідну кухню або поєднати її з вітальнею.
Наявність печі дозволить створити камін.
Літня кухня, наприклад, на мансарді чи веранді порадує будь-яку господиню. Так відчувається зв’язок із природою, готування перетворюється на суцільне задоволення.
Як визначитися з вибором

Наразі стало модним звертатися за плануванням до фахівців. Дизайнери завжди знайдуть вдале рішення для конкретної кімнати. Іншим варіантом стане кухня на замовлення. Компанія врахує побажання клієнта, необхідні габарити.