Поради дизайнерів

Як візуально збільшити висоту кімнати

Для цього ідеально підходять шпалери з вертикальною смужкою або іншими візерунками, що мають подовжену форму по вертикалі. Також допоможе досягти візуального збільшення висоти кімнати та використання глянсової натяжної стелі – відбиття від ламп візуально зробить кімнату вищою.

Як правильно вибрати шафу-купе

Бажаєте зробити зручним розміщення вішалок з одягом? Вибирайте глибину шафи-купе з мінімальною товщиною 60 см. Якщо це складно здійснити, просто розташуйте штанги перпендикулярно до дверей. Для створення м’якшого образу шафи його бічні секції можна зробити заокругленими. Важливим критерієм також є вибір якісних матеріалів і фурнітури – ці фактори допоможуть прослужити вашій шафі-купе протягом довгих років.

Як візуально збільшити віконний отвір

Щоб візуально збільшити величину віконного отвору, необхідно вибрати ширший карниз, ніж розмір вікна. Висячі штори при цьому повинні закривати частину стіни. Якщо ви, навпаки, хочете зменшити ширину вікна, вибирайте моделі, що точно відповідають ширині віконного отвору.

Як вибрати колір стін для маленького приміщення

У разі невеликого приміщення величезну роль грає як економічне використання кожного сантиметра, а й колір стін. Візуально збільшити розмір кімнати за допомогою холодних відтінків стін. М’які теплі тони хоч і зроблять кімнату затишніше, але візуально звузять її. Крім того, за бажанням за допомогою кольору можна розділити кімнату на зони.

Підлогове покриття для дитячої кімнати

Як підлогове покриття для дитячої кімнати краще вибирати не тільки теплі підлоги (що цілком логічно), але й ті, які витримуватимуть удари, бруднення фарбами та інші активні маніпуляції з боку дітей. Ідеальним покриттям для цієї мети є паркет, що ламінує. Звертайте увагу до екологічно безпечних варіантів. Крім того, неоціненним плюсом ламінованого паркету є така властивість, як його антистатичність. Для ігрової зони краще використовувати килимове покриття. При виборі даного предмета необхідно звернути увагу на його незаймистість, антистатичність і незмінність ворсу.

Правильне планування кухні

Як відомо, «найважливіші» місця на кухні – це холодильник, мийка та плита. Ідеальним плануванням на кухні вважається таке розташування, при якому відстань від столу до холодильника і далі до миття є приблизно однаковою. Це не тільки зручно для самих господарок, а й дозволяє оптимізувати роботу загалом.