Секрети декорування інтер’єру за допомогою килимів

Коли Ви знатимете всі нюанси, Ви зможете легко вибрати килим, який зав’яже інтер’єр в єдине ціле, і допоможе досягти потрібного відчуття в інтер’єрі, тоді Ви підете в інтернет магазин килимів і швидко оберете той килим, який Вам потрібен – це найшвидший і найлегший Метод.

Вибрані килими інтернет-магазин привезе Вам безкоштовно на примірку і Ви зможете переконатися, що він Вам підходить. Але спочатку потрібно вибрати з величезного різноманіття килимів саме той, який працюватиме так, як Ви хочете. Скористайтеся такими секретами.

Що буде в центрі уваги у Вашій кімнаті: меблі чи килим?

Для початку Вам потрібно відповісти на просте запитання: що буде у центрі уваги кімнати. Килим – це дуже гнучкий елемент дизайну. За допомогою килима можна звернути увагу на певні частини кімнати, підкреслити інші елементи декору, наприклад, меблі, зав’язати все в єдину концепцію структурувати простір або бути самим у центрі уваги.

Якщо Ви хочете, щоб у центрі уваги був саме килим, який привертає увагу людей, використовуйте яскраві та активні кольори, сміливі та оригінальні дизайни. Яскраві кольори і незвичайний дизайн відразу зацікавить людей, що входять до кімнати. Такі килими будуть працювати ще краще, якщо навколишні меблі та предмети декору матимуть тонкі кольори, сірі відтінки або взагалі кімната буде обставлена ​​мінімально і працюватиме як основа для витвору мистецтва у вигляді килима.

Якщо Ви хочете підкреслити Ваші меблі, то Вам потрібні килими з м’якими кольорами та приглушеними дизайнами. Можна використовувати однотонні килими тонких пастельних тонів. У цьому випадку краще використовувати килим невеликого розміру або кілька невеликих килимів. Вибраний у цьому випадку колір килима повинен м’яко доповнювати меблі за кольором та дизайном, але не в жодному разі не конкурувати з нею.

Іноді центром уваги в кімнаті може бути камін. У цьому випадку добре використовувати вовняний килим теплих, густих і глибоких шляхетних відтінків зі стриманим дизайном, щоб служити гідним доповненням до вогню розтопленого каміна, що привертає увагу.

Якщо все ж таки у Вашому дизайні два або більше елементів декору конкурують за першість у приверненні уваги, це може порушити баланс та гармонію у приміщенні. Але, тим не менш, цього можна уникнути за допомогою гарного планування та поділу кімнати на зони.

Але все ж таки, дотримуйтесь хорошого правила: килим та інші елементи декору можуть соло, але важливо щоб «солістів» було небагато. У грамотно спланованому інтер’єрі все має взаємно доповнювати одне одного.

Використовуйте килим для створення «тематики» кімнати

Деякі, особливо у когось великий будинок з великою кількістю кімнат, роблять кожну кімнату тематичною. Наприклад, кімната з пряним духом Сходу, в італійському чи французькому стилі або присутність морської тематики в кімнаті зобов’язує інтер’єр відповідати вибраному стилю.

У цьому випадку стильний килим – це чудовий спосіб підкреслити тематику кімнати та важливе завершення зовнішнього вигляду кімнати.

Часто люди прикрашають кімнати із певною темою, не віддаючи належної уваги килиму. Наприклад, кімнаті з італійським стилем та перським килимом не вистачає балансу. Традиційний східний килим тут, швидше за все, виглядатиме недоречно.

Килим – це останній штрих до портрета Вашого інтер’єру. Якщо Ви, наприклад, використовуєте багато морських елементів, краще розглядати килим, який нагадуватиме Вам про морський пейзаж.

Якщо Ви збираєтеся зробити африканський інтер’єр, то килим повинен бути навіяний саме африканськими етнічними мотивами. У східний дизайн впишуться перські килими, а також килими з Індії, Непалу та Тибету. А французьку тему посилять килими з ідеями французьких килимів та гобеленів.

Якщо Ви бажаєте уникнути очевидних елементів дизайну вибраної тематики в килимі, то Ви можете використовувати колірні рішення, які характерні для цього стилю.

Килим трансформує кімнату

Перевага килима також полягає в тому, що Ви можете за допомогою нього змінити кімнату майже миттєво. Це допомагає, якщо Ви хочете змінити інтер’єр швидко, Ви не маєте бюджету на повний ремонт або Ви не хочете знову возитися з фарбою та брудними будівельними роботами. Таким чином, якщо з якихось причин не хочете робити повноцінний ремонт, то можна зробити акцент на килимі з сильним дизайном, що приваблює, що надасть кімнаті нового вигляду. Килими з багатими, яскравими, стильними та незвичайними дизайнами дійсно можуть сильно змінити простір.

Використовуйте килими з довгим текстурованим ворсом.

Використовуйте текстуровані, кудлаті килими з довгим ворсом, щоб створити глибину в інтер’єрі. Додавання сильної текстури може привнести нове життя в будь-який інтер’єр, особливо якщо він сильно «причесаний». Якщо у Вашій кімнаті переважають гладкі поверхні, то килим із ворсом «а-ля дреди Боба Марлі» пожвавить інтер’єр.