Цементна покрівельна плитка

Такі матеріали нагадують керамічні плитки. Однак вони виготовлені з дешевших матеріалів і використовують простіші технології виробництва. Основною сировиною для виробництва є бетон. Вага цементного покриття складає 35-50 кг/м2.

Для отримання гладкої та неабсорбуючої поверхні плитки зазвичай покриваються двома шарами акрилової фарби. Перший шар застосовується до формованих елементів, перш ніж з’єднання зв’язуватиметься. А інший – коли вже елементи мали можливість повністю висохнути. На додаток до такого оздоблення, цементна плитка зазвичай фарбується навалом.
Цементна покрівельна плиткаЦементна покрівельна плитка
Цементна плитка незаймиста, практично не абсорбує воду. Вона морозостійка: витримує 100 циклів заморожування та розморожування (і стійка до ультрафіолетового випромінювання). Її довговічність розрахована на 70-100 років. Пропозиція плиток із цементу менша, ніж діапазон пропозицій керамічних виробів. Виробляються, зокрема, одно- та двоелементні плитки; подвійні римські, давньонімецькі форми. Також – покрівельні плитки у формі прямокутника або квадрата.

Найбільш поширеними кольорами є різні відтінки червоного та коричневого (а також сірого, графітового та чорного). Поверхня може бути матовою, напівматовою або глянсовою. Цементні покрівельні плитки зазвичай укладаються на дахах із кутом нахилу 22-60°. Але вони також можуть покривати дахи з меншим нахилом (навіть з кутом нахилу 10°).
Їх укладають на повну площу поверхні з повною підтримкою (покритою смолою або фольгою). Це роблять після нанесення додаткової прокладки. Можна укладати з великим нахилом (навіть вертикальним), прикріплюючи кожну плиту до дерев’яних крокв. Профільований лист поставляється не тільки як плитка, а й у вигляді готових панелей, які виглядають як плоский класичний лист, з’єднаний щільним швом.