Стелі у квартирі

Які зробити стелі в квартирі? – Це питання ставить собі кожен коли починає робити ремонт в квартирі. І справді питання настільки популярне і часто задається, що відповісти на нього дуже складно, тому що на сьогоднішній момент видів стель та їх обробки дуже багато. Давайте розглянемо докладніше кожен вид, щоб було зрозуміліше який вибрати. Сподіваємося, що ця інформація допоможе вам вибрати саме те, що вам потрібно, тому що універсальної відповіді на це питання немає і для кожної конкретної ситуації вона різна.

Найпоширеніші стелі в квартирі – це оштукатурені плити перекриття. Плити штукатуряться, шпаклюються і фарбуються водоемульсійною фарбою. У такому вигляді здаються майже всі новобудови і ніякої краси в цьому немає. Добре, якщо він вирівняний і якісно відшпакльований, що можна зустріти дуже рідко. І завдяки цим негарним стелям з’явилося безліч нових, які роблять квартиру красивішою та привабливішою.

Однорівневі, дворівневі та багаторівневі стелі з гіпсокартону збираються з металевого каркасу, який обшивається листами гіпсокартону — ГКЛ. Це досить швидкий спосіб, при якому стеля може бути зроблена в кілька рівнів з вбудованим підсвічуванням. З-за каркаса висота стелі опуститься мінімум на 3 см. – Це ширина периметрального профілю CD. Всередині стелі гіпсокартону може бути прокладена система вентиляції, пожежогасіння і сигналізації. З гіпсокартону можна зробити практично будь-які криволінійні фігури: коло, овал, хвиля.

Натяжні стелі збираються ще швидше ніж гіпсокартонові і не вимагає після монтажу ніякої додаткової обробки, оскільки вже готові. Стеля виглядає дуже красиво і може бути практично будь-якого кольору. Він зроблений з вінілової плівки, яка може бути: матова, глянсова та дзеркальна. При поєднанні стельових конструкцій з гіпсокартону (коробів, півколів, овалів…) з натяжними стелями дизайнери досягають справді чудових результатів. Такі стелі в квартирі мають невелику ваду – якщо підняти голову і придивитися, то можна побачити шви – місце зшивання полотен. Ще в таку стелю не можна вбудувати світильник, але при поєднанні його з конструкцією з гіпсокартону можна і не один. Вінілова плівка не боїться вологи і легко миється.

Підвісні стелі в квартирі останнім часом набирають все більше популярності і не просто. Ця система монтується дуже легко та швидко за допомогою напрямних, з яких збирається каркас. Каркас є решіткою з квадратами однакового розміру, в яку вставляються плити з різних матеріалів, аж до скляних. Профіль як і плити дуже легкі, та й зібрати такий конструктор своїми руками під силу практично будь-якій людині, яка професійно не займається ремонтом квартири. Каркас кріпиться до стелі за допомогою підвісів. У підвісні стелі може бути вбудована будь-яка система освітлення. У просторі між плитами та чорновою стелею може бути розміщена система: вентиляції, пожежогасіння та сигналізації.

Всі вищеописані стелі в квартирі, крім оштукатуреного роблять додаткову звукоізоляцію стелі, що необхідно в багатоповерхових будинках. У кожній окремій ситуації підійде той чи інший вид стелі, тому що вибір залежить від багатьох факторів, а особливо від того, кому що подобається. Більш детальний опис, способи монтажу та обробки різних видів стель ви можете дізнатися, пройшовши за посиланнями, розташованими у верхній частині сторінки.