Холодильні столи: відповіді на поширені запитання щодо обладнання

Холодильний стіл https://torgoborud.com.ua/ua/Holodilni-i-morozilni-stoli.html, який також зазвичай називають холодильним прилавком, — це кухонне обладнання для їдалень, що складається зі стільниці з нержавіючої сталі та холодильних відділень під стільницею, закритих дверцятами та ящиками. У відділеннях такого столу можна зберігати продукти, які потрібно охолодити, або підтримувати ідеальну температуру. Холодильні прилавки можуть мати 2, 3 або 4 дверцят і оснащуватися панеллю або раковиною.

Як правильно вибрати холодильний стіл для закладу громадського харчування

Щоб вибрати стіл холодильний, який найкраще відповідає вашим потребам, потрібно врахувати такі фактори, як:

  • глибина: у продажу наявні моделі глибиною 60, 70 або 80 см.;
  • кількість дверей: вибір між холодильними прилавками 2 двері, 3 двері або 4 двері;
  • температура охолодження: в наявності позитивні або негативні холодильні таблиці;
  • тип: базові холодильні прилавки мають 2, 3 або 4 суцільні та скляні дверцята й сталеву стільницю із задньою стороною або без неї. Є також обладнання з ящиками або мийкою. Деякі моделі оснащені тримачами для продуктів.

Також зверніть увагу на напрямок діяльності закладу громадського харчування: столи зі стільницею 60 або 70 см. широко використовуються в ресторанах, барах та гастрономах. Варіанти глибиною 80 см. застосовуються як морозильні столи для кондитерських цехів, тому що вміщують таці 60х40 см. Якщо модель оснащена мармуровою стільницею, вона використовується в піцерії і зазвичай називається як холодильний стіл для піци.

Також треба визначити наявність або відсутність вбудованого двигуна – є столи, що продаються з внутрішнім або виносним двигуном, в залежності від потреб виробництва.

Чому варто купувати холодильний стіл, а не холодильну шафу

Стіл, у порівнянні з холодильною шафою, дає можливість поєднати стільницю з нержавіючої сталі з професійним холодильником, вирішуючи таким чином будь-які проблеми з простором. Якщо вам потрібне обладнання для піци, доведеться вибрати варіант з мармуровою стільницею глибиною 80 см, що дозволить вмістити коробки для піци розміром 60 х 40 см.

Кондитерський стіл має сталеву стільницю глибиною 80 см, яка дозволяє вмістити всередину деко 60 на 40 см. Обладнання без стільниці дозволяє перетворити простий варіант столу у вбудований, який можна розмістити прямо під вже наявною стільницею.

Оптимальна теплоізоляція зберігається завдяки наявності поліуретанової підкладки. Холодильну стійку також можна поєднати з індивідуальною стільницею, щоб обставити приміщення відповідно до потреб закладу. На кінці стільниці розміщений відбійник – це піднятий сталевий лист, що встановлений для запобігання проникнення бруду за притулену до стіни холодильну стійку.

Моделі глибиною 70 см. вміщують таці та решітки розміром GN1/1. З іншого боку, якщо вам потрібен стіл, який може вмістити деко 60 на 40 см, доведеться вибрати варіанти глибиною 80 см.

Холодильна стійка з внутрішнім двигуном практичніше в установці, її можна легко перемістити для чищення. Також не буде ризику перегріву, оскільки двигуни нового покоління виробляють менше тепла та шуму, ніж двигуни старого покоління.