В яку пору року вигідно утеплювати фасад?

Після чергового стрибка цін на енергоресурси – утеплення фасадів приватних будинків стало не забаганням, а необхідністю. Як вказує практика, після утеплення фасаду при правильному його виконанні – витрати на обігрів будинку скорочуються до 40%.

Мудрі замовники про утеплення фасадів навесні домовляються ще восени. Хтось про теплоізоляцію будинку згадує з настанням холодів. Саме в цей період року починається ажіотаж, як показувати практика – часто чекаючи своєї черги до морозів, що не завжди добре позначається на якості робіт.

Для утеплення фасадів приватних будинків необхідно правильно вибрати пору року. Весна – вважається найоптимальнішим часом, тому що багато компаній, що виконують фасадні роботи у Львові, ще не завантажені замовленнями. Що позитивно позначається як на вартості, а й у якості виконуваних робіт. У розпал сезону з червня по вересень більшість майстрів вже зайняті.

Відповідаючи на запитання, коли ж вигідніше утеплювати фасад будинку – будьте впевнені, до оздоблення будинку можна сміливо приступати вже в березні!

Звичайно, утеплення фасадів можливо і в зимовий період часу, але погодні умови у вигляді вітру або снігу значно ускладнюють і затягують цей процес. До того ж не всі оздоблювальні матеріали можна застосовувати при негативних температурах. До вибору теплоізоляційних матеріалів потрібно підходити ретельно, віддаючи перевагу вологостійким матеріалам, що не реагують на перепади температур.

Яку штукатурку використовувати для оздоблення фасаду будинку?

До декоративного оздоблення приватного будинку вдаються у разі, коли необхідно з мінімальними втратами перетворити фасад. Чим декорувати фасад будинку?

На якому б будівельному матеріалі ви не зупинили свій вибір, результат виконаних робіт повинен бути незмінним – фасад приватного будинку має бути красивим, сучасним, надійним, теплим. 

Якщо як фінішний шар для оздоблення фасаду приватного будинку ви зупинили свій вибір на декоративній штукатурці, перед оздобленням важливо, що поверхня фасаду була ретельно підготовлена, заармована. Інакше через кілька років на стінах з’являться мікротріщини, які з кожним роком збільшуватимуться. 

Для обробки зовнішніх стін приватного будинку – штукатурка повинна відповідати всім необхідним параметрами: високим показникам вологостійкості, стійка до перепадів температур, екологічна, пожежобезпечна, стійкість до механічних пошкоджень, стійка до впливу ультрафіолетового променя.

Не варто економити на фасадних матеріалах на шкоду якості. Кожному типу декоративних штукатурок притаманні свої переваги та переваги. Перш ніж віддати перевагу тому чи іншому матеріалу – потрібно освоїти особливості матеріалу. Від цього на пряму залежатиме довговічність та майбутнє вашого фасаду.