Освітлення для ванної кімнати – безпека та комфорт


Освітлення для ванної — це досить серйозне і складне питання, яке вимагає уваги. Слід враховувати не тільки високу вологість, а й відсутність природного світла. Традиційно в нашій країні не прийнято в санітарних вузлах встановлювати навіть невеликі віконні прорізи, тому недолік сонця необхідно заповнювати штучними джерелами.

Світильники для ванної кімнати.

Які моделі підходять і як їх вибрати? Для початку слід врахувати кілька факторів, які допоможуть зробити правильну покупку:

  • стилістику інтер’єру, колірну гамму стін, підлоги, сантехніки та меблів;
  • місце і рівень розташування майбутніх конструкцій;
  • площа кімнати, висоту стель, а також відстань між освітлювальними приладами;
  • які зони планується виділити, де будуть розташовані активні ділянки;
  • наявність і кількість поверхонь, що відбивають.

Перед покупкою і установкою ретельно продумайте схему розташування джерел і кабелів. Врахуйте, що відкритих проводів в кімнаті не може бути. Деякі варіанти вимагають створення певних умов.

Купити світильник у ванну.

Широкий вибір моделей представлений в магазині https://yavshoke.ua/lyustri-bra-svetilniki-chasi/. Тут ви знайдете спеціалізовані прилади, які призначені для експлуатації в приміщеннях з підвищеною вологістю. Саме таку продукцію потрібно монтувати в санітарних вузлах офісів, торгових павільйонів і житлових будинків.

Купити світильники для ванної https://yavshoke.ua/nastenno-potolochnie-svetilniki/ ви можете в комплекті з супутніми аксесуарами, які створять повноцінний комфорт і затишок. Число виробів і їх форма залежить від наявної площі, обробки і планування. Тому при покупці враховуйте кожен фактор.

За стилістикою найчастіше віддають перевагу варіантам в дусі hi-tech або мінімалізм. Моделі мають мінімум декоративних елементів і спрямовані на створення якісного освітлення. Саме подача світла часом є важливим елементом дизайну. Більш вишукані інтер’єри вимагають витончених варіантів.

Ще одним важливим параметром є ступінь захисту ламп і приладів. Для цього перед покупкою звірте індекс захисту IP. Для загальних джерел світла, віддалених від контакту з водою можна використовувати пристрої з показником від IP24. Таким моделям не страшна традиційна вологість в кімнаті. Конструкції, розташовані близько до умивальника і душу, зобов’язані мати рівень не менше IP44, а прилади в зоні підвищеної вологості — від IP65. Вони ж відносяться до низької напруги.

Різне маркування забезпечує захист від високої вологості, бризок, прямого попадання струменя води. Незважаючи на ці показники, найкраще розташовувати освітлювальні предмети на безпечній відстані від води.

Для довговічності підбирайте продукцію стійку до корозії. Обов’язково зверніть увагу на цей параметр при виборі конструкцій з металевими елементами. А нагріваючі частини обов’язково приховані під захисними плафонами.

Пам’ятайте, що у ванній ви повинні відчувати себе не тільки безпечно, але і комфортно. Тому враховуйте всі параметри відразу, щоб купити все найнеобхідніше під час ремонту.